Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Tilknytningsforstyrrelse​ hos børn og unge voksne

Har du eller en ung pårørende en tilknytningsforstyrrelse?

På Duesla​get tilbyder vi hjælp, støtte og behandling til børn og unge voksne i alderen mellem 12 og 17 år (efterværn18-22) år, som har en tilknytningsforstyrrelse. Vores opholdssted ligger i Hvalsø nær ved Roskilde. Vi modtager unge fra hele landet.

Støtte og behandling af unge med eller uden diagnose

Vi modtager børn og unge, som har en tilknytningsforstyrrelse, men det kan også være unge, som endnu ikke har en diagnose. Ofte vil unge med psykiske problemstillinger samtidig have depressive symptomer, angst og selvskadende adfærd samt perioder med psykotiske symptomer.

Hvad er tilknytningsforstyrrelse?

En tilknytningsforstyrrelse opstår, når barnets behov for beskyttelse og nærhed ikke imødekommes. Svigtede børn vil have adfærdsstrategier, som bringer dem i risiko for problematisk adfærd og/eller psykisk sammenbrud.

Undersøgelser viser, at kvaliteten af barnets tidlige tilknytning til sine primære omsorgspersoner, som normalt er mor og far, er den mest betydningsfulde enkeltfaktor for barnets udvikling. Dertil kommer, at denne tilknytning udgør fundamentet for den videre udvikling af personligheden.​

Samtidig hænger forløbet af ungdomsårene nøje sammen med den tidlige tilknytning. Det er også nødvendigt for unges videre udvikling at have en tryg base, som er der, når de har behov for fysisk og følelsesmæssig omsorg.

Forudsætningen for en almindelig vellykket udvikling af selvstændighed og frigørelse fra sine forældrene er, at man som menneske har haft en tryg tilknytning, i sin opvækst. Det er samtidig forudsætningen for et samspil, hvor det pågældende barn får mulighed for at lære noget om sig selv og om andre. Det kaldes for mentalisering.

Læs mere på psykiatrifonden.dk og Psyke & Logos, 2003, 24, side 623.

Kontakt os for at høre mere om vores opholdssted

Du er meget velkommen til at få mere at vide om vores opholdssted og om, hvordan vi hjælper og støtter unge med en tilknytningsforstyrrelse. 

Du kan ringe på telefon 46 46 16 20 for at få en snak om os. Du kan også skrive på e-mail dueslaget-hvalsoe@mail.tele.dk.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

DSI Fonden Dueslaget
Byager 31A, 4330 Hvalsø 


​​Tlf.: 46 46 16 20   |   E-mail: dueslaget-hvalsoe@mail.tele.dk

CVR: 15722673